Tila

Olemme Outokumpulainen luomutila Pohjois-Karjalassa. Tilallamme kasvatetaan pääasiassa vasikoita jotka vieroitetaan noin puoli vuotiaina. Vieroituksen jälkeen ne lähtevät tilalta jatkokasvatukseen muille tiloille. Jonkun verran jätämme itsellemme karjan uudistukseen sekä lihan suoramyyntiin. Tila työllistää tällä hetkellä perheen lisäksi yhden ulkopuolisen työntekijän.
Tilalla asustaa myös pari hevosta, kaksi koiraa, kissoja ja kanoja.

Tilalla on tehty sukupolvenvaihdos 2009 vuoden alussa jolloin nykyinen isäntä Ville jatkoi tilan toimintaa. Uusi pihatto valmistui 2010 jolloin pystyttiin kasvattamaan karjan kokoa. Tällä hetkellä karjassa on Limousin, Aberdeen angus, Charolais sekä Simmental rotuja. Emolehmiä on noin 60 ja nuorkarjaa noin 20. Siitossonneja on kaksi.
Suurin osa emoista on keväällä poikivia. Poikimisissa ei yleensä tarvitse ihmisen apua ja emot hoitavat vasikkansa hyvin.

Tilamme on luomussa. Emme siis käytä pelloilla torjunta-aineita tai keinotekoisia lannoitteita. Pelloilla viljelemme pääasiassa heinää oman karjan rehuksi. Lisäksi syötämme vasikoille ja hiehoille luomukaurasta ja herneestä jauhettua jauhoa. Kesäksi karja pääsee laitumille ja ovat siellä syksyyn asti. Tarvittaessa laitumelle annetaan lisäruokaa. Syksyllä ne otetaan taas sisälle pihattoon jossa niillä on makuualueet ja pääsy ulos silloin kuin haluavat.